Inschrijving Betonprijs 2019

Nieuws

Inschrijving Betonprijs 2019

Door: Petra Starink | 09-07-2019

De inschrijving voor de Betonprijs 2019 is geopend. Inspirerende, toekomstgerichte projecten in de betonsector kunnen worden ingediend. Inschrijven kan tot 2 september. Woensdag 13 november wordt de tweejaarlijkse Betonprijs uitgereikt tijdens het Betonprijsdiner.

Inzenden in 6 categorieën

Bij deze 21ste editie van de betonprijs is het mogelijk om in 6 categorieën projecten in te sturen: Civiele Bouwwerken, Woningbouw, Utiliteitsbouw, Bestaande bouw , Grensverleggend en Circulair.
Elk project dingt automatisch mee voor de Toekomstprijs. Studenten stemmen daarbij op hun favoriete project onder de genomineerden.

Nieuwe categorie Circulair

“Met de nieuwe categorie Circulair geven we invulling aan de roep vanuit de samenleving en overheid om meer aandacht voor duurzaamheid”, aldus Chantal Mülders, die vanuit de Betonvereniging de Betonprijs 2019 coördineert.

Jury Betonprijs

De jury bestaat uit professionals uit de gehele bouwsector, namelijk juryvoorzitter Henri van der Kamp (Van Gelder Groep), Ronel Dielissen (Mebin), Reinald Top (Zwarts & Jansma Architects), Marten Klein (Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam), Aad van der Horst (TU Delft), Alfons van Woensel (Struyk Verwo Infra), Rudi Roijakkers (ABT) en Dick van Klaveren (Rijkswaterstaat). De jury zoekt projecten die breder schaalbaar zijn in de Nederlandse context om de kennis en kunde in de hele Nederlandse betonsector te vergroten. Op deze manier levert het project een wezenlijke bijdrage leveren aan de Nederlandse betonexpertise.

Projecten voor de betonprijs kunnen tot 2 september worden ingediend. Voor aanmelden kijk hier.

Betonprijzen in 2017

Projecten die 2 jaar geleden hebben gewonnen waren o.a. de Catharinabrug in Leiden door DP6 Architectuurstudio, Grootste fietsenstalling in de wereld in Utrecht van Ector Hoogstad Architecten, Villa K6 in Amsterdam van V8 Architects en de hybride trap in hoofdkantoor ABT in Velp door JHK Architecten.

(Foto: Hans Roggen)
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.