Inschrijving BIM Studenten Battle

Inschrijving BIM Studenten Battle

Nieuws
Door: Petra Starink | 06-04-2020

De inschrijving voor de BIM Studenten Battle is gestart. Teams van 4 studenten uit MBO-HBO- en WO opleidingen werken in een Battle aan een echte casus. Het gaat dit jaar om de renovatie van het winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan den Rijn.

Winkelcentrum De Aarhof

Eigenaar SB Real Estate wil het winkelcentrum weer vitaal maken door onder meer de toevoeging van woningbouw voor senioren en sociale functies. Delano Kenepa, organisator van de BIM Studenten Battle: “Een praktijk case waarin voor de studenten alle aspecten van BIM samenwerken en ontwerpen aan bod komen.

Winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan den Rijn

Groene daken en zonnepanelen

Het jonge SB Real Estate. SB staat voor “Sleeping Beauty” waarmee wordt aangegeven dat de focus ligt op slapend vastgoed dat wakker gekust moet worden. SB Real Estate geeft vanuit dat perspectief de leerlingen alle vrijheid mee te denken over bijzondere oplossingen. Het winkelcentrum is een belangrijk onderdeel van het hart van Alphen. Er is ruimte voor duurzame elementen als groene daken en zonnepanelen.

BIM Studenten Battle

Tijdens de BIM Studenten Battle gaan studenten in teams van 4 aan de slag met de casus. Voor de MBO studenten en de HBO/WO studenten zijn er verschillende opdrachten geformuleerd. Op 4 mei ontvangen de teams 80 procent van de casus. Kenepa: “Op 5 juni ontvangen we alle deelnemers bij onze BIM Onderwijspartner ROC Midden Nederland voor de eigenlijke Battle. Dan komt het er op aan of de teams zich goed hebben voorbereid, goed kunnen samenwerken en uiteindelijk een hoog niveau oplossing voor de Aarhof aan de opdrachtgevers inleveren.”

Winnaars bekend op BIM onderwijsdag

Op de website van de BIM Onderwijsdag vinden studenten alle informatie over de inschrijving. Ze moeten snel reageren, het aantal plaatsen is beperkt. De winnaars worden bekend gemaakt op de BIM Onderwijsdag op 5 oktober. Naast een trofee ontvangen de winnaars ook een geldbedrag van 1010 Euro in vrij te besteden cadeaubonnen.

De Battle en het coronavirus

Omdat de organisatie het welzijn van de studenten voorop stelt zullen de richtlijnen van de overheid nauwlettend in de gaten worden gehouden. Kenepa: “Er liggen draaiboeken klaar voor diverse varianten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.