Inschrijving Creative Heroes Awards 2020

Nieuws

Inschrijving Creative Heroes Awards 2020

Door: Petra Starink | 18-02-2020

De inschrijving voor de Creative Heroes Awards 2020 is geopend. Professionals uit de creatieve industrie die een ondernemende houding hebben, maatschappelijk betrokken zijn en een groot creatief vermogen hebben worden uitgenodigd om te reageren. Inschrijven kan tot 1 april. De genomineerden worden half mei 2020 bekend gemaakt.

Creatieve vermogen en maatschappelijke betrokkenheid

Op vrijdag 26 juni vindt in Capital C in Amsterdam de 3e editie van de Creative Heroes Awards plaats. Vijf professionals uit de creatieve industrie krijgen die avond een award voor de impact die ze maken met hun creatieve vermogen, voor hun maatschappelijke betrokkenheid en hun ondernemende houding.

Doel van de Creative Heroes Awards

‘Het doel van de Creative Heroes Awards is het creëren van een relevant platform, binnen én buiten de creatieve sector, voor creatieve professionals, ondernemers en bedrijven die een blijvende positieve verandering – impact – voor mens, maatschappij en/of milieu weten te bereiken’, stelt Jeroen van Oostveen, een van de initiatiefnemers van de Creative Heroes Awards. Er valt volgens Van Oostveen nog veel winst te behalen als het creatieve vermogen van de sector zich verder uitbreidt naar andere sectoren van de economie. Het is dé kans voor de BV Nederland om haar doel om zich te ontwikkelen tot de meest creatieve economie van Europa ook echt waar te maken. ‘De creatieve industrie is in veel opzichten een voorloper. De Creative Heroes Awards heeft de ambitie om de samenwerking tussen partijen binnen en buiten de creatieve industrie te versterken.’

Eerdere winnaars

Eerdere winnaars van de Creative Heroes Awards waren in 2019 de makers van de Lightyear One, het eerste rijdende prototype van een solar familie-auto, Simone Post, Ronald Carpentier, Shahar Livne en Claudy Jongstra. In 2017 viel o.a. Boyan Slat met de Ocean Cleanup en de organisatie achter Blue City in Rotterdam in de prijzen

Superhero

De jury wijst winnaars aan in vijf verschillende categorieën die zijn ingedeeld naar mate van impact. De schalen lopen op van creatieve professionals die impact maken op persoonlijke schaal, tot impact op lokale schaal, regionale schaal, het maken van landelijke impact en impact op mondiale schaal. De jury selecteert per award maximaal vijf genomineerden. Tijdens de feestelijke awardavond kiest het aanwezige publiek wie met de Superhero Award naar huis gaat.

Inschrijven voor de Creative Heroes Awards kan hier.

Blue City Rotterdam Creative heroes awards 2020
Blue City Rotterdam
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.