Inschrijving Daylight Award 2016

Nieuws

Inschrijving Daylight Award 2016

Door: Petra Starink | 03-03-2016

Er kunnen weer projecten worden ingediend voor de Daylight Award 2016. In september wordt de tweejaarlijkse prijs voor de vijfde keer toegekend aan het project met de beste daglichtarchitectuur.

Daglicht in de gebouwde omgeving

Stichting Living Daylights promoot een optimale toepassing van daglicht in de gebouwde omgeving en vindt dat daglicht altijd een essentieel en prikkelend onderdeel van architectuur, stedenbouw en landschap moet vormen. Met de Daylight Award wil de stichting gerealiseerde projecten waarin het samenspel tussen architectuur en dag- en kunstlicht tot een vernieuwend en vitaliserend gebouwconcept heeft geleid onder de aandacht brengen.

Twee categorieën inzenden

Projecten kunnen in twee categorieën meedingen naar de prijs: Projecten vanaf 1.000 m2 en projecten kleiner dan 1.000 m2. De categorieën worden breed ingezet en kunnen zowel nieuwbouw, renovatie of transformatieprojecten zijn van woningen, kantoorgebouwen, boerderijen, kerken, scholen, ziekenhuizen etc.

Daglicht als discipline

Op welke manier is daglicht als discipline meegenomen in het ontwerp? Dat vormt het uitgangspunt van de jury in 2016. Alle ingediende projecten worden door een vakkundige jury beoordeeld. Na een persoonlijk bezoek van de jury worden de winnaars bepaald.

Winnaars afgelopen jaren

De Daylight Award werd in 2008 voor het eerst uitgereikt. De Award is in het leven geroepen om alle betrokkenen te belonen voor de door hun getoonde daglichtambitie en anderen te inspireren met bijzondere voorbeelden van uitmuntende daglichtarchitectuur. In 2014 won  Rotterdam CS ontworpen door Team CS (West 8, Benthem Crouwel, MVSA). In 2012 was de prijs voor Museum Kaap Skil in Texel, ontworpen door Mecanoo architecten en voor het Licht Budget Huis in Almere, ontworpen door Courage architecten. In 2010 ging de Award naar de Oostvaarderskliniek in Almere, ontworpen door Studio M10 en Al-light in Haarlem, ontworpen door Border Architecture en in 2008 won Westraven Rijkswaterstaat, ontworpen door Cepezed.

Wisseltrofee en projectpresentatie

De Daylight Award bestaat uit een wisseltrofee in de vorm van een kunstwerk,  en een uitgebreide projectpresentatie op de community site. Projecten kunnen tot 1 juni 2016 worden ingediend. De uitreiking vindt plaats in het najaar in een verrassend daglichtgebouw.

Kijk voor meer informatie, deelname en aanmelden van projecten op www.livingdaylights.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.