Inschrijving Dutch Design Awards

Inschrijving Dutch Design Awards

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 22-02-2012

De inschrijving voor de Dutch Design Awards is geopend. Ontwerpers die aan de competitie willen deelnemen, kunnen hun werk kosteloos inschrijven via www.dutchdesignawards.nl  In totaal worden dertien prijzen uitgereikt in verschillende categorieën. Nieuw dit jaar is de categorie voor vrije vormgeving. Een internationale vakjury beoordeelt het werk en maakt de winnaars bekend tijdens een feestelijke Awardshow op zaterdag 20 oktober in Eindhoven.

Spraakmakende, veelbelovende en gevestigde Nederlandse ontwerpers wonnen het afgelopen decennium al een Dutch Design Award. Grote winnaar vorig jaar was Money & Speed: Inside the Black Box van Catalogtree (Daniel Gross & Joris Maltha voor VPRO Tegenlicht). Daarnaast ontving onder meer ontwerper Bart Hess de prijs voor veelbelovend jong talent, kreeg Marijke van der Wijst de oeuvreprijs van beroepsorganisatie BNO & DDA, en werd Ahrend als beste opdrachtgever aangemerkt.

Vrije vormgeving

Er worden verschillende Dutch Design Awards toegekend in de categorieën Communicatie, Product en Ruimtelijk. Nieuw dit jaar is de categorie Vrije vormgeving, waarvoor autonome ontwerpen uit alle disciplines in aanmerking komen. Daarnaast zijn er prijzen voor veelbelovend talent (MINI Young Designer Award), de publieksfavoriet (Public Award), de beste opdrachtgever (Beste Opdrachtgever Award), een belangrijk oeuvre (BNO Piet Zwart Prijs – Lifetime Achievement Award Dutch Design Awards) en een spotlight op de beste ontwerpen van de toekomst (Future Concept).
Kers op de taart is de prijs voor ‘het beste van het beste’ design van afgelopen jaar: The Golden Eye. Daaraan is behalve de eer ook een geldprijs van € 20.000 verbonden.

 Deelname

De inschrijvingsprocedure voor de tiende editie van deze prestigieuze competitie start vandaag. Ontwerpers, ontwerpbureaus, architecten, producenten of opdracht-gevers kunnen voor 30 april werk inzenden dat in de periode tussen 1 mei 2011 en 1 mei 2012 is gecreëerd. Dat kan kosteloos via de website van de organisatie. Tegelijkertijd scouten ook speciale selectiecommissies werk voor de hoofdcategorieën, de MINI Young Designer Award en Future Concepts. Voor de Beste Opdrachtgever Award kunnen bureaus hun opdrachtgevers voordragen.

Foto: Liquid Space van Daan Roosegarde, winnaar DDA award 2009

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.