Inschrijving Gouden Piramide 2020

Nieuws

Inschrijving Gouden Piramide 2020

Door: Petra Starink | 04-11-2019

De inschrijving voor de Gouden  Piramide 2020 is geopend. Opdrachtgevers met projecten die gereed zijn gekomen tussen 1 januari 2018 en 31 december 2019 worden uitgenodigd om hun project in te zenden, dit kan tot 13 december 2019.

Durf en ambitie achter project

Het project waarmee een opdrachtgever meedingt moet een bijna of compleet uitgevoerd ruimtelijk project zijn waarvoor opdracht is gegeven aan één of meer architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en/of interieurarchitecten. Het kan om nieuwbouw of nieuwe aanleg gaan, maar ook om herontwikkeling, renovatie of tijdelijk gebruik. In aanmerking komen gebouwen, pleinen, parken, waterbouwkundige werken, infrastructuur, landschappen, buurten, erven, ensembles, stads- en dorpscentra, bedrijventerreinen, enzovoort. Het gaat om de durf en ambitie achter het project. Om de vernieuwing die is gezocht, en de manier waarop.

Gouden Piramide

De Gouden Piramide is de tweejaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Alle opdrachtgevers die inspireren met een vernieuwend en gedurfd project komen voor de prijs in aanmerking. De Rijksoverheid is van deelname uitgesloten.

Boek en documentaire

De Gouden Piramide bestaat sinds 2003 en is een initiatief van de ministeries van BZK, OCW en I&W. De winnaar ontvangt een speciaal ontworpen trofee en een bedrag van 75.000 euro. De resultaten worden gepresenteerd in een boek en een documentaire die beide rond de dag van de prijsuitreiking verschijnen.

Inschrijving

De inschrijving sluit vrijdag 13 december 2019 om 17 uur. In april 2020 worden 3 tot 5 genomineerde opdrachtgevers gepubliceerd via een nieuwsbericht. In september 2020 reikt de minister (ov) de Gouden Piramide 2020 uit aan de meest inspirerende opdrachtgever van Nederland!

In 2018 was de Gouden Piramide voor het woon-werkgebouw Patch22 in Amsterdam-Noord. Patch22 is ontworpen door architect Tom Frantzen in samenwerking met bouwmanager Claus Oussoren.

Foto: Patch22- Luuk Kramer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.