Inspiratiecentrum Grevelingen

Inspiratiecentrum Grevelingen

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 29-04-2015

Het door architectenbureau Paul de Ruiter ontworpen inspiratiecentrum Grevelingen wordt op 30 april officieel geopend. Door de centrale ligging ter hoogte van de Kabbelaarsbank en de rieten gevel is het centrum een kenmerkend gebouw op een bijzondere plek.

Toren met uitkijk over zee

Het 1.200m2 interactieve informatiecentrum op de Brouwersdam is de scheidslijn tussen het Grevelingenmeer en de Noordzee. Het gebouw bestaat uit twee delen. Een expositiehal met een filmzaal, lesruimtes en een kantoor vormen de basis. Daarbovenop staat een toren met uitkijkpunt. Op de plaats waar deze gebouwdelen samenkomen is de getijdenwerking van de Brouwersdam nagebootst met behulp van een aangelegde plas. Deze plas brengt de vloer van het expocentrum aan de entreezijde onder het waterniveau, en de aan de terraszijde boven het waterniveau. De ingang is hierdoor alleen te bereiken via een dijk. Vanaf het terras kan de toren worden beklommen met uitzicht op land en zee.

Inspiratiecentum 

Inspiratiecentrum Grevelingen is onderdeel van het ontwikkelingsprogramma ‘Zicht op Grevelingen’ opgezet door Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen. Het doel van het programma is het vergroten van de aantrekkelijkheid en de dynamiek in het kustgebied. Het publieke gebouw is ingericht voor het delen van informatie en, educatie. Op interactieve wijze worden hier verhalen gepresenteerd over de omgeving.

Projectgegevens

Project architect: Paul de Ruiter
Projeccteam: Chris Collaris, Marieke Sijm, Richard Buijs, Giorgio Carella, Noud Paes, Christian Quesada van Beresteyn
Start ontwerp: Oktober 2011
Start uitvoering: Mei 2014
Opening: 30 april 2015
Adv. constructie: Pieters Bouwtechniek
Adv. installaties: DWA
Adv. kosten: BBN adviseurs
Aannemer: Bouwbedrijf Boogert
Beeld: Adri Padmos

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.