Interieur Aubette open voor publiek

Interieur Aubette open voor publiek

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-07-2007

Het historische amusementspaleis Aubette in het centrum van Straatsburg wordt in 2008 opengesteld voor publiek.

De Nederlandse kunstenaar Theo van Doesburg (1883-1931) ontwierp in 1928 het interieur voor de Aubette. In 2006 werd de restauratie van het gebouw voltooid, maar werd het niet opengesteld voor publiek.

Ole Bouman – directeur van het NAi is blij met de openstelling van de Aubette: Er zijn maar weinig projecten van Van Doesburg gerealiseerd, dus het is extra bijzonder dat iedereen in 2008 het interieur van de Aubette kan gaan bekijken.

Petitie NAi
Het NAi pleitte met een petitie voor openstelling van het gebouw. Bezoekers van de thematentoonstelling ‘Icoon van het Modernisme – Van Doesburgs Aubette’ konden die petitie tekenen aan het einde van hun rondgang. Dat leverde 1234 handtekeningen op. Nu de Aubette wordt opengesteld, zal de petitie uit de tentoonstelling worden verwijderd.

De thematentoonstelling in het NAi toont kleurentekeningen van het interieur van de Aubette. Die tekeningen zijn aangevuld met historische zwart-wit foto’s, hedendaagse kleurenfoto’s en een grote maquette van de Salle des Fêtes.

Bron: NAi

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.