International VELUX Award ‘08 van start

International VELUX Award ‘08 van start

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-09-2007

Op 1 oktober gaat de inschriving van start voor de International VELUX Award. Het thema is ‘Light of tomorrow’.

De tweejaarlijkse prijsvraag daagt architectuurstudenten vanuit de hele wereld uit om met daglicht te werken.

De Award is bedoeld als aanmoediging en uitdaging voor architectuurstudenten om het thema daglicht in de breedste zin te verkennen, met als doel een beter inzicht te krijgen in deze specifieke en uiterst belangrijke bron van licht en energie.

De International VELUX Award kent geen specifieke categorieën, noch vereisten inzake het gebruik van specifieke materialen of producten. De projecten kunnen op velerlei zaken betrekking hebben: het ontwerp van gebouwen of nieuwe inzichten op het gebied van daglicht in de context van het leven in de stad of andere meer abstracte zaken. De focus kan daarbij gericht zijn op esthetische aspecten of op functionaliteit of duurzaamheid.

Studentenprojecten dienen ondersteund te zijn door een docent van een architectuuropleiding. Prijzen worden toegekend aan student en docent samen als winnend team. Het totale prijzenbedrag is 30.000 euro.

De Award wordt georganiseerd in samenwerking met de International Union of Architects (UIA) en de European Association for Architectural Education (EAAE).

Studenten dienen hun intentie om deel te nemen, kenbaar te maken voor 8 maart 2008. Projecten dienen voor 8 mei 2008 te zijn ingediend. Meer informatie is te vinden op deze internetsite

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.