Internationale award voor Nederlandse studenten

Internationale award voor Nederlandse studenten

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-05-2009

Twee Nederlandse deelnemers aan de Archiprix International 2009, een internationale prijsvraag voor afstudeerprojecten in de richtingen architectuur, stedelijk design en landschapsarchitectuur, kregen onlangs een Hunter Douglas Award.

Max Rink van de TU Delft en Sander Lap van de Academie van de Bouwkunst in Rotterdam vielen met hun projecten in de prijzen. Rink maakte ‘MAJA TURG: a market for Tallinn’ en Lap was verantwoordelijk voor ‘Markerpark’.

'Markerpark' van Sander Lap‘Markerpark’ van Sander Lap


Prijs
De stichting Archiprix werd in 1979 opgericht in Nederland. Doelstelling was het bevorderen van de instroom in de ontwerppraktijk van talentvolle ontwerpers die afstuderen aan de Nederlandse opleidingen voor hoger onderwijs op het gebied van architectuur, stedebouw en landschapsarchitectuur.

Vandaag is Archiprix uitgegroeid tot een internationaal evenement – dit jaar werden er meer dan 218 projecten uit 66 landen ingediend. Eerdere gaststeden waren Shanghai, China (2007), Glasgow, Schotland (2005), Genua, Italië (2004) en Rotterdam, Nederland (2001). Hunter Douglas sponsort de wedstrijd sinds 2001.

 'MAJA TURG: a market for Tallinn' van Max Rink ‘MAJA TURG: a market for Tallinn’ van Max Rink

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.