Internationale erkenning voor Vincent van der Meulen

Internationale erkenning voor Vincent van der Meulen

Nieuws
Door: Petra Starink | 15-09-2011

Europe 40 under 40 heeft architect Vincent van der Meulen (29)  verkozen tot één van de belangrijkste opkomende architecten van Europa.

Het laureaat wordt jaarlijks toegekend door het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies en The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design aan de 40 meest veelbelovende Europese ontwerpers. De jury van Europe 40 under 40 bestond uit een panel van vooraanstaande architecten, ontwikkelaars, journalisten, docenten en critici, waaronder architect Rafael Viñoly.
In zijn ontwerpen zoekt Vincent van der Meulen de grenzen op van het mogelijke.
Gebouwen vormen zelfvoorzienende, intelligente netwerken waarbij hij op de grens van land en water zoekt naar mogelijkheden om verdichting te combineren met duurzaamheid en bijzondere ruimtelijke beleving. Met zijn onderzoeksprojecten wil hij de typisch Nederlandse expertise op het gebied van water in steden internationaal verder uitbouwen.

Vincent van der Meulen is sinds 2010 Associate partner bij Kraaijvanger Urbis in Rotterdam en werkt momenteel aan het stadhuis in Almelo en de agrarische school in Almere. Verder zet Vincent zich in voor het beschikbaar maken van duurzame betaalbare woningen in de derde wereld door middel van het door hem mede opgerichte Open Source House initiatief.

Zijn inzending bestond uit projecten Duurzaam Drijvend Wonen, het Duurzaamheidscentrum Afsluitdijk en de Waterzuiverende Wijk Maashaven Rotterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.