Invloed van biodesign op ontwerpwereld

Nieuws

Invloed van biodesign op ontwerpwereld

Door: Petra Starink | 27-11-2014

Het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) organiseert  donderdag 4 december een lezing over biodesign. De lezing wordt gegeven door Nadine Bongaerts van Biotecture.

Biomaterialen

De grootste inspiratiebron voor ontwerpers, wetenschappers, en kunstenaars is misschien wel de natuur. We kunnen de natuur op moleculair niveau aanpassen.We zijn in het tijdperk van de synthetische biologie beland, waarin we organismen voor allerhande toepassingen kunnen ontwerpen op basis van de genetische code. Binnen deze jonge tak van wetenschap werkt men o.a. aan het produceren van biomaterialen met geavanceerde eigenschappen. Deze biomaterialen zullen nieuwe deuren openen voor ontwerpers en ingenieurs. Tijdens de lezing geeft Nadine Bongaerts haar visie op de ontwikkelingen uit de synthetische biologie die van invloed kunnen zijn op de ontwerpwereld.

Nadine Bongaerts

Nadine Bongaerts studeerde af in de biotechnologie aan de TU Delft. Tijdens haar studie richt ze wetenschapscommunicatiebureau Biotecture op om ontwikkelingen in de life sciences actief te delen. Zij is recentelijk actief als Global Community Director van Hello Tomorrow en verantwoordelijk voor het bouwen van een wereldwijd ecosysteem voor innovatie dat synergie tussen disciplines en generaties creëert.

Bezoekersinformatie

Datum: 4 december 2014

Locatie: TAQA Theater De Vest , Pleinzaal, Canadaplein 2,  1811 KE in Alkmaar Aanvang 20.00 uur

Toegang vrij.

Kijk voor meer informatie op www.aia-alkmaar.nl

Beeld: AIA

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.