Inzenden Rotterdam Architectuurprijs

Nieuws

Inzenden Rotterdam Architectuurprijs

Door: Petra Starink | 04-09-2017

De Rotterdam Architectuurprijs is een prijs voor het team van opdrachtgever, ontwerper en bouwer die samen een bouwproject realiseren. Voor de architectuurprijs komen alle bouwwerken in aanmerking die tussen 1 juli 2016 en 1 juli 2017 in Rotterdam in gebruik zijn genomen. Daaruit kiest zowel de vakjury als het publiek een winnaar. Inzenden kan de hele maand september via www.rotterdamarchitectuurprijs.nl.

Jury en publieksprijs

De Rotterdam Architectuurprijs is een onafhankelijke prijs voor de stad, een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door architectuurcentrum AIR. Voor elke editie wordt een nieuwe jury samengesteld. Deze bestaat uit vijf deskundigen die elkaar aanvullen in kennis en expertise. De jury beoordeelt de inzendingen, selecteert een shortlist en wijst de genomineerden en winnaar aan. Het publiek kiest ook een winnaar. Stemmen kan via www.rotterdamarchitectuurprijs.nl.  Op 20 december wordt de Rotterdam Architectuurprijs 2017 uitgereikt.

Winnaars 2016

In 2016 ontving het Timmerhuis, ontworpen door OMA de publieksprijs. De juryprijs ging naar MFC De Rozenburcht, ontworpen door Koen van Velsen architecten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.