Titel BNA gebouw van start

Titel BNA gebouw van start

Nieuws
Door: Petra Starink | 14-01-2013

De inzending voor Gebouw van het Jaar 2013 is gestart. Vanaf nu kunnen alle BNA-bureaus hun beste werk van 2012 tonen aan vakgenoten, opdrachtgevers en publiek. Ze maken daarmee kans op één van de regionale titels, de publieksprijs en de hoofdprijs: BNA Gebouw van het Jaar 2013.

Inzenden kan via de website www.bnagebouwvanhetjaar.nl en is mogelijk tot en met maandag 18 februari 2013. Vier vakjury’s beoordelen de projecten. Ze kunnen in iedere regio maximaal vijf projecten nomineren, waarvan er één regiowinnaar wordt. Uit alle nominaties kiest de landelijke jury de winnaar van de hoofdprijs. De voorzitter van de landelijke jury is Koen van Velsen (Architectenbureau K. van Velsen).

Om architectuur en het werk van architecten nog beter onder de aandacht te brengen, is er dit jaar weer een publieksprijs. In een eerste ronde dingen alle projecten mee naar een ‘wildcard’. Het project met de meeste stemmen van het publiek krijgt de wildcard en dingt, samen met de nominaties van de vakjury’s, mee naar de BNA Gebouw van het Jaar Publieksprijs. Deze gaat naar het gebouw dat in de tweede ronde de meeste publieksstemmen trekt.  Architectenbureaus ook zelf hun netwerk oproepen om te stemmen. Onder de stemmers voor de publieksprijs verloot de BNA een iPad.

De winnaars van BNA Gebouw van het Jaar 2013 en de publieksprijs worden op 16 mei 2013 bekendgemaakt. BNA Gebouw van het Jaar 2013 wordt mede mogelijk gemaakt door Saint-Gobain Glass.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.