Inzending Job Dura Prijs 2020 geopend

Nieuws

Inzending Job Dura Prijs 2020 geopend

Door: Petra Starink | 24-06-2020

De inschrijving voor de Job Dura Prijs 2020 is geopend. Het thema is Wonen:thuis in Rotterdam’. Projecten kunnen uiterlijk 15 augustus 2020 worden ingediend. De uitreiking is 25november.

Actueel thema binnen bebouwde omgeving

Iedere twee jaar staat de Job Dura Prijs in het teken van een actueel thema binnen de bebouwde omgeving in de regio Rijnmond. De Job Dura Prijs bestaat uit een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben en een geldbedrag van € 25.000. Tevens wordt een aanmoedigingsprijs uitgereikt van €7.500. De aanmoedigingsprijs heet de ‘Daan Dura Aanmoedigingsprijs’ als eerbetoon aan fondsoprichter Daan Dura (1932-2011).

Grote woningbouwopgave in Rotterdam

Rotterdam staat net zoals veel andere steden voor een immense woningbouwopgave. Door de toenemende populariteit van de stad en de sterk stijgende woningprijzen is het in de afgelopen jaren voor veel mensen steeds moeilijker geworden om een geschikte woning te vinden. Daarbij zijn ook de woonwensen veranderd. Op talloze plekken in en om de stad wordt er al flink bijgebouwd. Maar bouwlocaties zijn niet onbeperkt voorradig in de stad. En voor wie en door wie wordt er gebouwd in Rotterdam en hoe zien de woningen eruit? Dragen deze bij aan een duurzame samenleving?

Verbetering van de leefkwaliteit

Binnen deze uitdagende context wordt er voor de Job Dura Prijs 2020 gezocht naar projecten die op een vernieuwende of exemplarische manier voorzien in de woonopgave van de stad Rotterdam en daarmee op meerdere vlakken inspelen op de verbetering van de leefkwaliteit van haar inwoners, voor nu én in de toekomst.

Deelname aan Job Dura Prijs

Voor deelname aan de Job Dura Prijs 2020 is de jury op zoek naar projecten die aansluiten bij deze thematiek en die voldoen aan (zoveel mogelijk van) de volgende criteria:
•           Maatschappelijk relevant en van meerwaarde voor de gemeenschap
•           Innovatief van karakter in concept of techniek
•           Betaalbaar en bereikbaar: een goede balans tussen kosten en leefkwaliteit
•           Opschaalbaar: bijdragend aan het vergroten en het versnellen van de bouwproductie
•           Realistisch: het project is reeds opgeleverd, in aanbouw, of de planvorming is in een vergevorderd stadium.

Winnaar Job Dura Prijs 2018: Stadslab Luchtkwaliteit

Jury

De jury staat onder leiding van voorzitter Alexandra den Heijer (hoogleraar Publiek Vastgoed TU Delft). De andere juryleden zijn Hedy van den Berk (bestuursvoorzitter Havensteder), Peter Boelhouwer (hoogleraar Huisvestingssystemen TU Delft), Frank Uffen (planoloog en medeoprichter The Student Hotel) en Robbert de Vrieze (ontwerper en architect van het collectief Stadslab Luchtkwaliteit, winnaar van de Job Dura Prijs 2018).

Meer informatie over de Job Dura Prijs is hier te vinden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.