Inzending Nationale Staalprijs 2016 geopend

Evenementen, Nieuws

Inzending Nationale Staalprijs 2016 geopend

Door: Petra Starink | 18-01-2016

Er kunnen tot 1 mei weer projecten worden ingestuurd voor de Nationale Staalprijs 2016, de tweejaarlijkse prijs voor inspirerende toepassingen  van staal in de bouw. Deelname staat open voor renovatie en nieuwbouw projecten. Ook projecten in het buitenland kunnen meedoen, indien minimaal twee projectpartners van Nederlandse komaf zijn.

Verschillende categorieën insturen

Deelnemen is mogelijk in de categorieën: utiliteitsbouw, woningbouw, industriebouw, infrastructuur en karakteristieke stalen bouwdelen. Tot deze vijfde categorie behoren stalen gevels en daken, atria, luifels, trappen en openbaar kunstbezit. Inzenders kunnen ook aangeven of hun project(en) meedingen naar de categorie-overstijgende Nationale Duurzaamheidsprijs Staal. Deze prijs, in 2014 in het leven geroepen, is bestemd voor het project dat het beste scoort op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

Beoordeeld door vakjury 

Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakjury. Voorzitter is Architect Pi de Bruijn (Architekten Cie). De jury kan in elk van de vijf deelnamecategorieën een of meerdereprojecten nomineren, daarnaast kan de jury een of meerdere nominaties Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2016 toekennen aan daartoe ingeschreven projecten. Uit de genomineerden kiest de jury de winnaar(s) van de Nationale Staalprijs 2016 per deelnamecategorie en de winnaar(s) van de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2016.

Genomineerden

In juni 2016 worden de genomineerden bekend gemaakt, op 13 oktober tijdens de Nationale Staalbouwdag 2016 in Amsterdam worden de winnaars bekend gemaakt. In 2014 werden in totaal 102 projecten ingestuurd. Prijzen waren o.a. voor Station Rotterdam Centraal, Villa Kogelhof, Kamperland, Bedrijfsgebouw Toyota Material Handling in Ede.
Voor meer informatie: www.nationalestaalprijs.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.