Inzendingen Architectuurprijs Zwolle

Inzendingen Architectuurprijs Zwolle

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-01-2008

Architectenbureaus, ontwerpers en opdrachtgevers hebben in totaal 21 nieuwbouwprojecten uit de stad ingezonden voor de Architectuurprijs Zwolle.

Een vak- en publieksjury gaat de komende weken de architectuur beoordelen, waarna op vrijdag 28 maart de beide prijzen tijdens de Nacht van de Architectuur bekend worden gemaakt.

Het aantal inzendingen is minder dan voorgaande jaren, toen rond de dertig inzendingen bij de Stichting Architectuurprijs Zwolle binnenkwamen. Voor de vierde editie van de Nacht van Architectuur zijn relatief veel projecten in de woningbouw aangeleverd; het gaat om de helft van het totaal aantal inzendingen. De overige inzendingen betreffen voornamelijk utiliteitsbouw en een aantal valt onder de vrije categorie; waaronder de renovatie/vernieuwing.

De objecten zijn alle tussen 1 juli 2006 en 1 juli 2007 gerealiseerd. Een onafhankelijke vakjury, onder leiding van architecte Jeanne Dekkers, bepaalt de komende weken wie de Architectuurprijs Zwolle gaat winnen. Met behulp van de presentatiepanelen wordt een selectie gemaakt, daarna gaan ze langs de nieuwbouwprojecten.

Bron: De Stentor

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.