Inzicht duurzaamheid gebouwen met online tool

Nieuws

Inzicht duurzaamheid gebouwen met online tool

Door: Petra Starink | 27-09-2016

Dutch Green Building Council heeft een online tool geïntroduceerd waarmee gebruikers snel inzicht kunnen verkrijgen in de duurzaamheid van hun gebouwen. De Dutch Green Building Scan beoordeelt een gebouw binnen 10 minuten op negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen. De score wordt vergeleken met soortgelijke gebouwen. “De scan vormt een goede eerste stap om de duurzaamheidprestaties te verbeteren en de operationele kosten van het gebouw terug te brengen” aldus Martin Mooij van DGBC.

Score vergelijken met andere gebouwen

In de database van de Dutch Green Building Scan zijn de gegevens van alle grote kantoren van Nederland opgenomen. Deze gebouwen zijn voorzien van een voorlopige score op basis van de reeds beschikbare informatie, bijvoorbeeld van het Kadaster. De gebruiker van de Dutch Green Building Scan kan door het beantwoorden van vragen een indicatieve duurzaamheidsscore voor het gebouw berekenen. Deze score wordt vergeleken met soortgelijke gebouwen.

De Dutch Green Building Scan

De Dutch Green Building Scan is gebaseerd op de meest recente BREEAM-NL systematiek voor bestaande gebouwen (BREEAM-NL In-Use). De Scan is onderdeel van een productenlijn die het aantrekkelijker en gemakkelijker maakt bestaande gebouwen te verduurzamen. De Dutch Green Building Scan is vanaf nu beschikbaar voor participanten van de Dutch Green Building Council. Een preview voor overige geïnteresseerden is beschikbaar via www.greenbuildingscan.nl.

Beeld: Peter Cuypers- Kanoor Alliantie in Hilversum naar ontwerp van Studioninedots

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.