Jaarboek Architectuur in Nederland 2018/2019

Nieuws

Jaarboek Architectuur in Nederland 2018/2019

Door: Petra Starink | 08-05-2019

Het Jaarboek Architectuur in Nederland 2018/2019 is 7 mei gelanceerd. Thema van het boek is ‘Under Pressure’. Op de cover van het boek staat de fietsenstalling van Utrecht CS, een ontwerp van Ector Hoogstad Architecten. De foto is gemaakt door Petra Appelhof. Het jaarboek is nu te koop bij nai010 uitgevers.

Overzicht architectuur in Nederland

Architectuur in Nederland is al ruim 30 jaar een onmisbaar overzichtswerk voor iedereen die zich voor de Nederlandse architectuur interesseert of er vakmatig bij betrokken is. Elk jaar presenteert een driekoppige redactie in deze publicatie een selectie bijzondere projecten die in het voorbije jaar zijn opgeleverd en beschrijft de belangrijkste ontwikkelingen die de Nederlandse architectuur beïnvloeden.

Beschreven projecten

Projecten die in het boek beschreven worden zijn o.a. Hotel Jakarta Amsterdam van SeARCH, Noord-Zuidlijn van Benthem Crouwel Architects, Het Spijkerkwartier Arnhem van Atelier Kempe Thill en het Waterloopbos van RAAAF en Atelier de Lyon.
In het boek staat ook een overzicht van de belangrijkste prijzen, prijsvragen, tentoonstellingen en publicaties van het afgelopen jaar.

Redactie Jaarboek

De redactie van het Jaarboek bestaat uit Kirsten Hannema (freelance architectuurcriticus voor o.a. de Volkskrant, Elsevier Juist en ArchitectuurNL), Robert-Jan de Kort (architect en medeoprichter van het architectenbureau De Kort Van Schaik) en Lara Schrijver (hoogleraar architectuur aan de Universiteit van Antwerpen en in 2013/14 DAAD-gastdocent aan het Dessau Institute of Architecture).

Boek bestellen

ISBN 978-94-6208-487-2
Uitgave: Mei 2019 |
Redactie: Kirsten Hannema, Robert-Jan de Kort, Lara Schrijver
Design: Joseph Plateau
Nederlands, Engels
Paperback | 24 x 32 cm | 176 pag. | geillustreerd (400 kleur)
Bestellen kan hier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.