Jan Brouwer wint eerste W.H. Gispen Award

Jan Brouwer wint eerste W.H. Gispen Award

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 11-06-2014

Architect Jan Brouwer heeft de eerste W.H. Gispen Award gewonnen met zijn ontwerp van de stoel Chalu. De jury, onder leiding van ontwerper Richard Hutten, bekroonde zijn ontwerp unaniem als beste uit de 110 inzendingen.

Brouwer maakte zijn prijswinnende ontwerp samen met Industrieel ontwerper Chris Karthaus. Hun ontwerp van de kuipstoel Chalu zal worden opgenomen in de collectie van Gispen Today van het label Dutch Originals. Tevens ontvangt Brouwer een geldbedrag van 3.000 euro.

De W.H. Gispen Award is een initiatief van Dutch Originals. Dit label brengt de klassiek geworden ontwerpen van W.H. Gispen uit onder de naam Gispen Classics. Daarnaast voert het merk een collectie met de naam Gispen Today, waarbij hedendaagse toonaangevende ontwerpers – geïnspireerd op de rijke ontwerptraditie van W.H. Gispen – nieuwe producten ontwerpen. Via deze ontwerpwedstrijd wil Dutch Originals iedere ontwerper in Nederland de kans geven een ontwerp te maken dat ook werkelijk in serieproductie wordt uitgevoerd.

Voorwaarden van de ontwerpwedstrijd waren dat het ontwerp verrassend en onderscheidend moest zijn én moet kunnen worden toegepast in het woon- en werkinterieur. De ontwerpwedstrijd moet een jaarlijkse traditie worden.
De jury van de W.H. Gispen Award bestond behalve uit ontwerper Richard Hutten, uit Titus Eliëns (voormalig hoofd Collecties bij het Gemeentemuseum Den Haag en hoogleraar Industriële Vormgeving aan de Universiteit Leiden), Cees Dam (architect en hoogleraar TU Delft) en Leopold de Langen (Manager Sales & Marketing Dutch Originals).

Foto prijswinnaars: www.dutchoriginals.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.