Japanse ontwerpcultuur

Japanse ontwerpcultuur

Nieuws
Door: Petra Starink | 24-03-2015

Mark Veldman (OMA) en Marieke Kums (STUDIO MAKS) geven op woensdag 25 maart een lezing bij de Rotterdamse Academie van Bouwkunst over de Japanse ontwerpcultuur. Beiden hebben een aantal jaren gewerkt bij toonaangevende Japanse bureaus.

Op deze avond gaan ze in op ontwikkelingen in Tokyo en de bijzondere wijze waarop in Japan gewerkt wordt aan ruimtelijke vraagstukken op diverse schaalniveaus. De lezing vindt plaats in het kader van de jaarlijkse studiereis naar Japan, voor het eerst sinds de oprichting van de Academie 50 jaar geleden.

Marieke Kums studeerde aan het MIT in Boston en aan de TU Delft. Van 2003 tot 2005 werkt ze voor OMA en van 2006 tot 2009 voor SANAA, het bureau van Pritzker Prize-winnaar Kazuyo Sejima en Ruye Nishizawa in Tokyo. Met haar eigen bureau STUDIO MAKS werkt ze sinds 2009 aan zeer uiteenlopende architectonische en stedenbouwkundige opgaven in binnen- en buitenland. In 2014 werd ze geselecteerd voor de eindronde van de Prix de Rome Architectuur.  Marieke geeft les op onder andere de TU Delft, de Academie van Bouwkunst in Rotterdam en Amsterdam, Princeton en de Harvard GSD.

Mark Veldman studeerde aan de TU Delft en op MIT in Boston. Na zijn studie werkte hij op het Tokyo Institute of Technology als onderzoeker voor Yoshiharu Tsukamoto, medeoprichter van Atelier Bow-Wow. Aansluitend was hij enige tijd werkzaam voor Riken Yamamoto & Workshop. Sinds 2009 is hij ontwerper bij OMA. Hij is projectleider van de bouw van het Rotterdamse Stadskantoor en de ontwikkeling van de Coolsingel-kubus. Hij geeft les op diverse opleidingen, waaronder de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

De lezing vindt plaats op 25 maart.

Aanvang: 19u00, inloop vanaf 18.30

Locatie: Auditorium RAvB

Toegang: gratis

Aanmelden kan via [email protected]

In ArchitectuurNL nummer 2 van 2015 staat een artikel over Marieke Kums met haar eerste nieuwbouwhuis in het Deventer Havenkwartier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.