Jaren ’50 kantorencomplex gerenoveerd

Actualiteiten, Nieuws

Jaren ’50 kantorencomplex gerenoveerd

Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-10-2022

Na 1,5 jaar hard werken kon Pleijsier Bouw het kantorencomplex ‘The Cath’ opleveren aan Timeless Investments en Tristan Capital Partners. In deze tijd is het prominent jaren ’50 gebouw zowel verbouwd als gerenoveerd tot een modern en stijlvol geheel.

In januari 2021 klonk het startsein voor een bijzonder project. Het oude jaren ’50 complex werd volledig getransformeerd, gerenoveerd en vergroot. Hiervoor zijn de tien bouwlagen volledig gestript voor het realiseren van nieuwe kantoorruimtes. Een deel is ook gesloopt in het kader van een geheel nieuwe entree en trappenhuis. Op de bestaande constructie zijn extra verdiepingen gecreëerd die zijn gesloten door middel van glazen gevels.

Uitdagingen

Volgens Remco Muller was alles aan dit project een mooie uitdaging. “Het betrof bestaande bouw, de planning was strak en we bouwden in hartje centrum, strák langs de Catharijnesingel. Oftewel: een treffend voorbeeld van ’bouwen op een postzegel’.”

Het pand was opgedeeld in twee gebouwen. Blok A stamde uit de jaren ’50 en Blok B uit de jaren ’90. Met het project moest dit weer één geheel worden. Daarbij liepen de diverse partijen  tegen verschillende uitdagingen aan. Bijvoorbeeld vleermuizen tijdens de eerste bouwfase, maar ook aan bestaande bouwtekeningen die niet meer overeenkwamen met de werkelijkheid.

De moeite om de uitdagingen het hoofd te bieden was echter niet voor niets. Uiteindelijk is één stijlvol kantorencomplex opgeleverd met een eenduidige stijl, duurzame klasse A-installatie én schitterende architectuur.

Projectdeelnemers

Hoofdarchitect van dit project was IDEA Ontwerp, interieurontwerper was Fokkema & Partners Architecten en de bouw werd begeleid door DEV_Real Estate. Opdrachtgevers van de transformatie waren Timeless Investments en Tristan Capital Partners.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.