Jasper Manders wint met Inside out There ArchiTenten Challenge

Nieuws

Jasper Manders wint met Inside out There ArchiTenten Challenge

Door: Petra Starink | 05-06-2019

Jasper Manders, bouwkundig ingenieur bij architectenbureau cepezed heeft de eerste ArchiTenten Challenge gewonnen met zijn tent Inside out There. Hij mag zijn ontwerp realiseren in samenwerking met Karsten Tenten om een ereplek te krijgen op Lowlands van 16 t/m 18 augustus.

Winnaar Inside out There

De Inside out There is een razendsnel opblaasbare 2 persoons-festivaltent, die geen scheerlijnen heeft en nauwelijks haringen behoeft. Omdat de tent aan beide zijden open kan, zorgt de luchtcirculatie voor verkoeling. Ook fijn: je kunt er in liggen, zitten en staan. Bovendien is het mogelijk om een serie tentjes aan elkaar te schakelen zodat er een gemeenschappelijke binnenruimte ontstaat. Een dergelijke configuratie voor 10 personen (5 tenten) wordt nu gebouwd voor Lowlands.

Bending Bamboo

Uit 66 ArchiTent-ontwerpideeën koos de vakjury eind april 3 finalisten. Zij mochten hun idee testen tijdens een workshop bij Karsten Tenten en een aangescherpt ontwerp aanleveren om de jury te overtuigen. Bernd de Groot (23), student Architectuur & Built Environment aan de Hanzehogeschool Groningen, tekende voor Bending Bamboo: een communitytent met een overdekt ‘binnenplein’ als hart van een vijftal rondom aangeschakelde tentjes. De jury vond zijn ontwerp een tweede plaats waard, bij het Lowlands-publiek was de Bending Bamboo de favoriet, met de helft van de ruim 1200 stemmen.

De Trektent

Op de derde plaats eindigde Bart Meere (25), student Civiele Techniek aan de TU Delft, met de Trektent: door simpelweg aan een koord te trekken bolt het tentstokkenframe automatisch op tot een koepeltent.

Presentatie in Pakhuis de Zwijger

De winnaar en twee finalisten presenteren hun ontwerp tijdens de Architecture Now die BNA en Pakhuis de Zwijger organiseren op 11 juni.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.