Jelmar Brouwer wint PK Award 2017

Jelmar Brouwer wint PK Award 2017

Nieuws
Door: Petra Starink | 16-03-2017

Jelmar Brouwer, student aan de  masteropleiding Landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst heeft de PK Award 2017, een tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs voor startend ontwerptalent gewonnen. Het uitgangspunt voor de prijsvraag georganiseerd door Bouwinvest en Architectuurcentrum Amsterdam was het plein tussen The Olympic 1931 en 1962, het Olympisch Stadion en de Amstelveense weg.

Plein Olympisch Stadion

Het plein maakt een belangrijk onderdeel uit van het gebied dat sinds kort is omgedoopt tot The Olympic Amsterdam. De opdracht was een ontwerp te maken waarbij het plein multi-inzetbaar blijft voor evenementen maar tegelijkertijd een levendig karakter behoudt voor de buurt en overige gebruikers.

Less is more aanpak

Volgens de jury is Jelmar  erin geslaagd om in zijn plan de menselijke maat op dit grote plein te introduceren. De jury was onder de indruk van de coherentie van het plan en de less = more aanpak en ziet een talentvolle ontwerper die zowel groot als klein kan denken.

PK Award

De PK Award is gericht op talentvolle, startende ontwerpers. De winnaar ontvangt een geldprijs van €5.000 en krijgt een wildcard waarmee hij of zij mag participeren in de daaropvolgende prijsvraag voor de invulling van het gehele openbare Olympisch gebied.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.