Jeroen van Bergen wint Parkstad Limburg prijs

Jeroen van Bergen wint Parkstad Limburg prijs

Nieuws
Door: Petra Starink | 05-02-2013

Jeroen van Bergen is winnaar geworden van de Parkstad Limburg Prijs. Een vijfjaarlijkse prijs voor kunstenaars jonger dan 35 jaar met een artistieke band met Belgisch of Nederlands Limburg.

Van Bergen kreeg de prijs voor zijn hele oeuvre waaronder een speciaal onderzoek naar de standaardisering in de communistische architectuur van het voormalige Oost-Berlijn, de hoofdstad van de DDR.  Op basis van zijn onderzoek maakte hij een model voor een theater dat gepland was in Oost-Berlijn maar nooit gerealiseerd werd.  Jeroen van Bergen ontving 10.000 euro voor zijn prijs en wil dat geld in de ontwikkeling van zijn eigen werk steken.

Puristische  strengheid

Jeroen van Bergen (Maastricht) maakt modellen van doodnormale ruimten en gebouwen, die in het alledaagse leven nauwelijks worden opgemerkt. De werken zijn natuurgetrouw in afmeting, maar op merkwaardige wijze geabstraheerd waardoor hij de gebouwen tot iconen verheft.  De toeschouwer wordt bewust gemaakt van het esthetische potentieel van deze locaties. Dat wat formeel waardeloos lijkt, krijgt een aura van puristische strengheid.

Het werk van Jeroen van Bergen  en 7 andere kunstenaars is tot en met 7 april te zien in SCHUNCK in Heerlen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.