Jubileum ABC Architectuurcentrum

Jubileum ABC Architectuurcentrum

Nieuws
Door: Petra Starink | 03-02-2014

Dit jaar bestaat het ABC Architectuurcentrum Haarlem 25 jaar. Het hele jaar worden activiteiten georganiseerd waarbij innovatie het jaarthema is.

Grafische vormgeving

Het ABC Architectuurcentrum heeft sinds 1989 diverse projecten verwezenlijkt en exposities tentoongesteld. Op de expositie ABC in 2D worden die 25 jaar in beeld gebracht aan de hand van uitnodigingen, aankondigingen en publicaties. De insteek hierbij vormen de vernieuwingen en innovaties in de grafische vormgeving die in het ABC-drukwerk zichtbaar worden. Deze expositie is vormgegeven en samengesteld door Maud van Gool en Debbie Saul, de vaste vormgevers van ABC, waarbij een knipoog wordt gegeven naar de karakteristieke ABC-huisstijl naar ontwerp van Lex Reitsma.
Expositieperiode is tot en met t/m 6 april.

3D

Om het publiek kennis te laten maken met 3D- printen staat in ABC een presentatie opgesteld over verschillende toepassingsmogelijkheden van 3D-printing. R zijn voorbeelden uit de industrie, de medische sector en de architectuur en bouw.
Expositieperiode is tot en met 4 maart.

Het Nederlandse rijtjeshuis

Op deze tentoonstelling wordt aan de hand van foto’s en plattegronden de geschiedenis getoond van de Nederlandse rijtjeshuizen. Vanaf de oorsprong , die o.m. ligt in de Haarlemse Hofjes, via arbeiderswoningen en de rijtjeshuizen uit het Vinextijdperk naar de rijtjeshuizen  van deze tijd.
De basis van deze expositie is het boek het Rijtjeshuis, de geschiedenis van een oer-Hollands fenomeen van journalist en architectuurcriticus Bernard Hulsman. Foto’s in het boek zijn van Luuk Kramer.
Expositieperiode is tot en met 6 april.

Het ABC Architectuurcentrum Haarlem is te vinden aan de Groot Heiligland 47, 2011 EP in Haarlem.
Toegang is gratis.
www.architectuurhaarlem.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.