Kansen voor het Kleine huis

Nieuws

Kansen voor het Kleine huis

Door: Jacqueline Knudsen | 25-02-2015

Hoe klein kan een huis zijn en wat voor eisen stelt dit aan de stad? In de nieuwe economie wordt de behoefte aan bezit steeds kleiner. Als we maar ergens kunnen zitten waar we online kunnen zijn, een plek hebben waar we kunnen werken, de was kunnen doen en elkaar kunnen ontmoeten, is individuele ruimte minder belangrijk. Het eigen huis kan veel kleiner, mits goed vormgegeven en voorzien van de nodige minimale functies.

Tijdens het Architectuurcafé ‘Kansen voor het kleine huis’ op 4 maart 2015 toont FASadE in samenwerking met gebiedscurator Schipper Bosch en diverse architecten enkele recente inspirerende voorbeelden. Hoe klein kan een huis zijn en wat voor eisen stelt dit aan de stad? Een Architectuurcafé over manieren om de stad op een andere manier te gebruiken en de betekenis die het kleine huis daar in kan hebben. Te gast is onder meer de eigenaar van het ‘vermoedelijk kleinste huis ter wereld’, dat in Londen staat.

Inspirerende sprekers

Jan Poolen, directeur van ZEEP architects and urban designers leidt de avond in met talloze bijzondere voorbeelden van kleine huizen wereldwijd en vertelt over zijn ervaringen in het kleinste huis in Londen; Tim van de Grinten van Moodbuilders – gaat in op het concept Heijmans ONE; studenten van de TU Delft tonen het ‘compact home’ van Richard Horden. Schipper Bosch-directeur Bart Schoonderbeek en Dyvik Kahlen architects, respectievelijk eigenaar en ontwerper van The Small House in Londen vertellen over het initiatief om het kleinste huis ter wereld te realiseren. The Small House, in Amersfoort gemaakt én opgebouwd, is nog geen 13 vierkante meter groot en ligt aan Richmond Avenue in de luxe Londense wijk Barnsbury.

Architectuurcafé ‘Kansen voor het kleine huis’

Datum: 4 maart 2015

Start: 20.00 uur, zaal open: 19.30 uur

Locatie: De Nieuwe Stad, Oude fabriekstraat 20 te Amersfoort

Toegang: gratis

Lees verder op fasade.nl

Gerelateerd:

kijkdag in Heijmans ONE huis op Zeeburgereiland op 18 maart 2015. Vooraf aanmelden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.