Finalisten Dutch Design Awards

Nieuws

Finalisten Dutch Design Awards

Door: Petra Starink | 16-06-2016

Voor de 14e Dutch Design Awards is een shortlist van 26 finalisten in 6 categorieën samengesteld. In de categorieën Habitat en Design Research zijn 9 kanshebbers. De winnaars worden zaterdag 29 oktober bekendgemaakt tijdens Dutch Design Week in Eindhoven.

Categorie Habitat

In de categorie Habitat valt dit jaar de subtiliteit van ontwerpers op. Het niveau van de inzendingen is hoog; de commissie zag een groot aantal projecten die daadwerkelijk iets toevoegen of verbeteren aan de bebouwde omgeving. De impact ervan is soms echter moeilijk te beoordelen. De commissie signaleert nadrukkelijk een rol voor opdrachtgevers: het is van groot belang dat zij ontwerpers blijven betrekken bij het opzetten en uitvoeren van projecten, zodat op grote schaal impact kan ontstaan.

Finalisten zijn Next Architects (Vleermuisbrug over de vlotwatering), Zones Urbaines Sensibles [ZUS] (Luchtsingel), Jonas Staal (People’s Parliament of Rojava),  Harvey Otten & Ted Schulten (World of Food) en Studio Marco Vermeulen (Biesbosch Museum Eiland).

Categorie Design Research

In de categorie Design Research werden veel sterke inschrijvingen ontvangen, die een breed spectrum beslaan. De commissie voelt uit de inzendingen duidelijk de wil van veel ontwerpers om een verschil in de wereld te maken en nieuwe manieren van denken niet alleen te introduceren, maar ook te implementeren. Hoewel de mate van impact varieert, tonen de ontwerpers duidelijk engagement op het gebied van actuele (politieke) thema’s.   Finalisten in de categorie Design Research zijn Specialist Operations (Uruzgan’s Legacy), Thought Collider (Kindred Spirits), Studio Marco Vermeulen (Dutch Smart Thermal Grid) en Kirsten Algera & Ernst van der Hoeven (Macguffin Magazine.

Prijsuitreiking

In oktober wijst een internationale vakjury de winnaar aan in elk van de 6 categorieën: Fashion, Product, Habitat, Design Research Communication en Service & Systems.
Kijk voor een overzicht van alle finalisten op: www.dutchdesignawards.nl.

Foto: Studio Marco Vermeulen-Biesbosch Museum Eiland
Foto: Ronald Tilleman

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.