Kantoor met vijf betonnen kernen

Kantoor met vijf betonnen kernen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-06-2009

Naast het station Leiden Centraal begint een bijzonder gebouw vorm te krijgen. De zogenaamde U-bochtlocatie bestaat uit een langgerekte kavel, die als het ware is ‘overgebleven’. De locatie is krap en moeilijk omdat er veel leidingen in de grond zitten, die er moeten blijven liggen.

Voor de constructie is daarom gekozen voor vijf betonnen kernen met een beperkte footprint en een stalen ‘bomen’ constructie, waarop het feitelijke kantoor komt te staan.


Transformatie
In het ontwerp van VVKH architecten (Fons Verheijen en Hans Schepman) is naast het realiseren van een functioneel kantoor voor verzekeraar Achmea tevens de mogelijkheid aangegrepen om de weinig aantrekkelijke omgeving en de onaangename, donkere begane grond situatie te transformeren in een aantrekkelijke. Onder de grond komt een openbare tweelaagse parkeergarage ten behoeve van 340 auto’s.

De bouwwerkzaamheden zijn vorig jaar begonnen. In 2010 moet het kantoor opgeleverd worden.



     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.