Kantoor Voedingscentrum circulair ingericht

Nieuws

Kantoor Voedingscentrum circulair ingericht

Door: Petra Starink | 06-03-2018

Het voedingscentrum in Den Haag verhuisde eind 2017 naar een nieuwe locatie aan de Bezuidenhoutseweg 105. LIAG werd aangesteld als architect en bouwadviseur. Het nieuwe kantoor is energiezuinig, beschikt over duurzame installaties en apparaten, en er wordt gebruikgemaakt van duurzaam opgewekte energie. Voor de inrichting zijn milieuvriendelijke en gerecyclede materialen gebruikt met een lange levensduur.

Circulair ingericht

Het Voedingscentrum informeert consumenten over duurzame voedselkeuzes. Een onderdeel daarvan is het tegengaan van voedselverspilling. In die lijn past het circulair bouwen bij deze organisatie. De toegepaste materialen zijn hergebruikt, alle elementen zijn makkelijk te onderhouden en te verplaatsen, en de materialen enelementen zijn te recyclen of te reproduceren aan het einde van hun levenscyclus. Op de vloer ligt “tapijt met ervaring”. Het meubilair is vervaardigd van materiaal dat eerst keukens liet schitteren op beurzen.

Gezonde werkplekken

Het ontwerp van LIAG draagt bij aan het realiseren van een gezonde en comfortabele werkomgeving. De indeling van het gebouw stimuleert om te bewegen, elkaar te ontmoeten, en om afwisselend staand en zittend te werken. Een ‘loper’ verbindt de verschillende type werkplekken – de ultieme stilteplek of een flexibele werkplek. Het interieur heeft een groene en ‘foody’ uitstraling gekregen: Sfeerbeelden met gezonde voeding en lampenkappen gemaakt van paddenstoelen zijn hier opgehangen. De centrale ontmoetingsruimte is multifunctioneel inzetbaar. Naast een ruimte om te lunchen, is deze ruimte ook geschikt voor lezingen en workshops.

Samenwerking nieuwe werkomgeving

Bureau ZOOOW! heeft samen met het Voedingscentrum het ambitiedocument opgesteld aan de hand van de eerder geïnventariseerde eisen en wensen voor de nieuwe werkomgeving. Dit document is het vertrekpunt geworden voor de functionele uitvraag aan de markt. Deze bijzondere en innovatieve aanpak van aanbesteden is begeleid door Copper8, expert op het gebied van circulair aanbesteden. Aan LIAG architecten en bouwadviseurs is uiteindelijk de opdracht gegund.

Fotografie: Mart Stevens Project Fotografie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.