Kantoren en starterswoningen in Alphen

Kantoren en starterswoningen in Alphen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-04-2008

WonenCentraal in Alphen aan den Rijn start dit najaar op de stationslocatie met de bouw van 78 woningen en 1.500 vierkante meter kantoorruimte. Naast de reguliere verhuur van kantoorruimte reserveert WonenCentraal ook ruimte specifiek voor startende ondernemers. Afhankelijk van de belangstelling is er ongeveer 500 vierkante meter hiervoor beschikbaar.

De in totaal 78 woningen worden gebouwd voor starters volgens het concept Meervoudig Mobiel. Hierin staat mobiliteit centraal: mobiel op de woningmarkt, vervoer, maatschappij, ICT en milieu. Vierentwintig van de woningen worden met korting op de huurprijs aangeboden en zijn bedoeld voor 18 tot 23 jarigen. Die korting neemt af als het inkomen stijgt. Deze manier van verhuren vindt plaats via het huurexperiment ‘Huur op maat’ van de Stichting Experimentele Volkshuisvesting (SEV).

Mobiliteit in vervoer
De ligging, dicht bij het station en het centrum, is ideaal. Het openbaar vervoer is binnen handbereik. In de parkeergarage staan twee deelauto’s, die voor een klein bedrag per maand gereserveerd kunnen worden. Dit zogenaamde ‘autodaten’ bespaart op autobezit, parkeerruimte en draagt bij aan een beter milieu. Er zijn ook appartementen beschikbaar met een parkeerplaats. Het concept Meervoudig Mobiel is volop in ontwikkeling. Op de website zijn de laatste ontwikkelingen te volgen.

Oplevering 2010
WonenCentraal begint eind dit jaar met bouwen. De nieuwe huurders kunnen naar verwachting in 2010 hun woning of bedrijfsruimte betrekken.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.