Kantorenpark wint Rietveldprijs

Kantorenpark wint Rietveldprijs

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-11-2009

De Rietveldprijs 2009 voor het beste Utrechtse bouwproject is toegekend aan Kantorenpark Papendorp van Wissing Stedenbouw en West 8. Het is voor het eerst dat de jury een stedenbouwkundig plan beloont met de Utrechtse architectuurprijs.

Kantorenpark
Al diverse malen zijn projecten in Papendorp geselecteerd of genomineerd voor de Rietveldprijs. De stedenbouwkundige drager van deze staalkaart van architectuur is twee jaar geleden voor het eerst op de lijst van de prestigieuze Utrechtse Architectuurprijs verschenen. De stedenbouwkundige kwaliteiten maakte indruk op de jury, helaas werd geconcludeerd dat de invulling nog niet tot volle wasdom gekomen was. Na twee jaar is het bijzondere karakter van dit kantorenpark erkend. De heldere stedenbouwkundige structuur, het groene karakter met verscholen functies onder het grastapijt en de onverwachte combinaties van functies stemden de jury zeer positief en hebben hen doen besluiten het kantorenpark aan te wijzen als winnaar.

Juryoordeel
“Zowel om de waarde die dit plan voor de stad Utrecht heeft, als om het signaal dat de stad aan zichzelf en aan de rest van Nederland afgeeft ten aanzien van de ruimtelijke inbedding van bedrijventerreinen, is dit plan de terechte winnaar van de Rietveldprijs 2009.”


Publieksprijs
De AD Utrechts Nieuwsblad Publieksprijs 2009 gaat naar DHV architects Eindhoven voor het bedrijfsgebouw Simed Health Care Group. De tweejaarlijkse prijs is in 1990 in het leven geroepen om discussie over de kwaliteit van de gebouwde omgeving in Utrecht op gang te brengen.     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.