KCAP ontwerpt Jurong Lake District Singapore

KCAP ontwerpt Jurong Lake District Singapore

Nieuws
Door: Petra Starink | 08-02-2017

KCAP Architects&Planners gaat samen met SAA Architects, Arup, S333 en Lekker het masterplan ontwikkelen voor Singapore’s Jurong Lake District. Het team ontwikkelde een mixed-use concept masterplan met hoge dichtheid voor het gebied rondom het eindstation van de toekomstige hogesnelheidslijn in Singapore.

Integratie nieuwe waterwegen

De ambitie is om het gebied te ontwikkelen tot een nieuw zakendistrict dat Jurong Lake District verder zal versterken als het tweede centrale zakelijke centrum van Singapore. In het winnende concept dat het team onder leiding van KCAP indiende, lag de nadruk op de integratie van nieuwe waterwegen en verscheidene groengebieden in Jurong Lake District en het creëren van een sterke, onderscheidende identiteit.

Gekozen uit 5 teams

Het plan van het team van KCAP werd gekozen uit 5 genomineerde internationale teams. Het team zal een gedetailleerd masterplanontwerp voor het gebied opstellen. Medio 2017 zal het voorstel tentoongesteld worden om feedback van het publiek te ontvangen, waarna het team het plan verder zal aanscherpen.

Beeld: KCAP, SAA, Arup, Lekker

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.