KCAP ontwerpt woongebouw Katendrecht

Nieuws

KCAP ontwerpt woongebouw Katendrecht

Door: Petra Starink | 15-02-2018

KCAP is geselecteerd door BPD en Van Wijnen voor het ontwerp van een multifunctioneel gebouw aan de Breda Hilledijk in de wijk Katendrecht in Rotterdam. In het gebouw komen  circa 300 appartementen, commerciële ruimten en een ondergrondse parkeergarage.  

Woon en werkgebied                        

Katendrecht is de afgelopen 18 jaar van een ‘havengebied’ veranderd in een aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsgebied. Deze bijzondere plek is nog altijd vol op in beweging. De komende jaren transformeert Katendrecht Pols in een aantrekkelijk hoog-stedelijk gebied met meer dan duizend woningen en een nieuw winkelgebied. Met het huidige succes van ‘De Kaap’ en de vooraanstaande aanpak van de Pols, wordt Katendrecht naar een hoger niveau getild.

Ontwikkelingsopgave woongebouw       

De ontwikkelingsopgave ligt aan de Brede Hilledijk in De Pols van Katendrecht, de entree van de wijk. Het multifunctionele gebouw levert een substantiële bijdrage aan de ambitie om De Pols van Katendrecht te transformeren naar een hoogwaardige leef- en verblijfsomgeving. Renske van der Stoep, Architect bij KCAP: “We zijn heel blij en trots dat we geselecteerd zijn voor deze mooie opgave in onze stad. We kijken uit naar de samenwerking met alle betrokkenen in het gebied. Samen gaan we iets heel moois toevoegen aan Rotterdam!”

Ontwikkelaar: BPD en Van Wijnen
Bouw: Van Wijnen 
Architect: KCAP
Beeld:KCAP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.