KCAP supervisor MAAK.gebied Zuid Zaanstad

KCAP supervisor MAAK.gebied Zuid Zaanstad

Nieuws
Door: Petra Starink | 13-02-2018

De gemeente Zaanstad heeft Ruurd Gietema, stedenbouwkundige en partner van KCAP Architects&Planners aangesteld als supervisor voor de ontwikkeling van het MAAK.gebied Zuid. Dit gebied is één van de vier gebieden binnen Maak.Zaanstad, een initiatief van de gemeente Zaanstad voor meer en betere woningen, verbindingen en voorzieningen.

Transformatiegebied

Het MAAK.gebied Zuid omvat het Hembrugterrein, het industriële havengebied Achtersluispolder en de naoorlogse wijk Poelenburg. Dit transformatiegebied ligt prominent aan het Zaans-IJ en vormt een scharnierpunt tussen Zaanstad en Amsterdam.

Werk-en woongebied

De gemeente Zaanstad heeft de ambitie om van de Achtersluispolder een aantrekkelijk, groen en goed bereikbaar werk- en woongebied te maken.  Vanuit Zaandam-Zuid ontstaat er een betere verbinding tot de stad en kan er geprofiteerd worden van een ruimere keuze aan voorzieningen zoals onderwijs en sport. Zaanstad kent een enorme woningbouwopgave waar het MAAK.gebied Zuid aan kan bijdragen.

Bouwinitiatieven

Als supervisor is Ruurd Gietema verantwoordelijk voor het sturen op kwaliteit en het verder brengen van bouwinitiatieven. KCAP gaat de komende periode ook het ruimtelijk perspectief voor de transformatie van de Achtersluispolder opstellen. Als een eerste stap heeft KCAP hiertoe een ruimtelijke analyse opgemaakt die op 8 februari werd gepresenteerd aan de raadsleden van de gemeente Zaanstad. De analyse dient als inhoudelijke en stedenbouwkundige basis voor verder onderzoek naar de toekomstige ontwikkelingen.

Foto: Your Captain Luchtfotografie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.