KCAP wint ontwerpwedstrijd Sewoon District #4

Nieuws

KCAP wint ontwerpwedstrijd Sewoon District #4

Door: Petra Starink | 06-03-2017

KCAP Architects & Planners heeft de internationale ontwerpwedstrijd voor de herontwikkeling van het ‘Sewoon District #4’ gebied in Seoul, Korea gewonnen. Het gebied wordt getransformeerd tot een duurzame, mixed-use omgeving met respect voor het cultureel erfgoed.

In KCAP’s voorstel is een geïntegreerde benadering gepresenteerd voor de 280.000 m2 aan gemengde functies zoals kantoren, retail, huisvesting, recreatie, onderwijs en medische voorzieningen. De historische structuren van het gebied blijven behouden en tegelijkertijd wordt een mensgericht stedelijk ontwerp ontwikkeld.

Historische en stedenbouwkundige voorwaarden

KCAP werd door de jury, bestaande uit 6 deskundigen geselecteerd uit 8 nationale en buitenlandse bureaus. Volgens de voorzitter van de jury, Professor On Young Tae presenteerde het voorstel van KCAP “de meest geschikte strategie voor Sewoon District #4, gebaseerd op de uitstekende kennis van de historische en stedenbouwkundige voorwaarden van de site.”
KCAP werkt tot aan december 2017 aan het voorlopig ontwerp. De bouw zal naar verwachting starten in 2021 en in 2023 worden afgerond.

Van 6 tot 17 maart aanstaande zullen alle wedstrijdinzendingen worden tentoongesteld in de lobby van het stadhuis van Seoul.

Beeld: KCAP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.