Kerkgebouw Ferrara combineert oud en nieuw

Actualiteiten, Nieuws

Kerkgebouw Ferrara combineert oud en nieuw

Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-01-2022

In een buitenwijk van het Italiaanse Ferrara is een moderne kerk gebouwd. Ontworpen door El estudio Benedetta Tagliabue – EMBT valt het op door de combinatie van oud en nieuw. Een modern pand dus, dat op vele manieren verwijst naar de architectuur van de middeleeuwen en de renaissance.

De indrukwekkende, nieuwe kerk krijgt veel lof van diverse architectuurtijdschriften. Onder meer omdat hij middeleeuwse bouwstijlen combineert met moderne architectuur. Opvallend is bovendien dat het heilige gebouw voor een deel is vervaardigd van gerecycled materiaal.

Inspiratie

De kerk heeft een oppervlakte van ongeveer 710 vierkante meter en is toegewijd aan Sint-Jacob de Apostel. De bouw ervan heeft ongeveer tien jaar geduurd. Voor de vormgeving hebben de architecten zich laten inspireren door de binnenkant van een heteluchtballon. De inspiratie met betrekking tot de renaissance werd onder meer gevonden in het Palazzo dei Diamanti in Ferrera.

Naast een opvallende buitenkant springt binnen in de kerk het centraal opgestelde altaar in het oog. Deze bevindt zich onder een koepel van licht waarvan de stralen op de diverse momenten van de dag een andere sfeer creëren. Boven het altaar is een groot kruis aangebracht. Hiervoor zijn twee onbewerkte eikenhouten balken gebruikt die afkomstig zijn van het oude stadhuis.

Parochie

Het bijbehorende parochiecomplex is in dezelfde stijl opgetrokken. Zo zijn de meubels vervaardigd van gelamineerd hout waarbij gebruik is gemaakt van verschillende houtsoorten.

FOTO: MARCELA GRASSI

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.