Kick-off Summerschool Thinking City 2015

Kick-off Summerschool Thinking City 2015

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 04-02-2015

De kick-off van de Summerschool Thinking City 2015 vindt plaats op vrijdag 6 februari in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De Summerschool zelf duurt van 3 t/m 16 juli 2015. Tijdens de kick-off zullen de vraagstukhouders de probleemstellingen presenteren aan het publiek. Daarna volgt hierover een publieke discussie. Het geheel wordt ingeleid door architect Don Murphy (VMX Architects), die terugblikt op de eerste Summerschool in 2014, en door planoloog Zef Hemel die het thema van 2015 zal toelichten: Beyond Resilience.

 

Beyond Resilience gaat over veerkracht van de stad in een wereld die onvoorspelbaar is en doet onderzoek naar meer dynamische steden die sterker worden als ze worden blootgesteld aan onverwachte negatieve èn positieve gebeurtenissen. Summer School ‘Thinking City 2015 wil verder gaan dan vergroting van de veerkracht, robuustheid of aanpassingsvermogen, en steden sterker, duurzamer en beter maken.

De 7 casestudies focussen op Politiek en Planning, Watermanagement & Urban Vitaliteit, Wonen & Energie-transitie, Senioren & Welzijn, Gezondheid & Voedsel, Kunst & Ondernemerschap, Consumentisme & Identiteit, Mensenrechten & Goed Bestuur.

De Summerschool wordt georganiseerd door de Stichting Thinking City (VMX Architects en Zef Hemel) met de Universiteit van Amsterdam en AMS (Institute for Advanced Metropolitan Solutions).

Tijdstip kick-off: vrijdag 6 februari 16.30 – 19.00 uur

Locatie: Pakhuis de Zwijger Piet Heinkade 179, Amsterdam

Voertaal: Nederlands en Engels

Toegang:  gratis

Aanmelden: op de website van Pakhuis de Zwijger.

Trailer Summerschool 2014:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.