Kiezen voor beste ontwerp Javabrug

Kiezen voor beste ontwerp Javabrug

Nieuws
Door: Petra Starink | 10-04-2018

Er komt een brug voor voetgangers en fietsers tussen de kop van het Javaeiland en het Hamerkwartier in Amsterdam Noord. Er zijn 6 bruggen ontworpen, de locatie van de bruggen verschilt per ontwerp. Hoe gaat de brug eruit zien? Vanaf 23 april kunnen Amsterdammers meebeslissen welke brug het beste ontwerp is.

Javabrug gereed in 2025

Naar verwachting is de Javabrug in 2025 gereed. De bedoeling is dat er dagelijks tussen de 20.000 en 30.000 mensen over wandelen en fietsen. De brug moet wel open kunnen omdat er schepen doorheen moeten.
De gemeente Amsterdam hoopt dat met de aanleg van de brug de drukte op de veerponten minder wordt.

Reageren op 6 bruggen

Vanaf 19 april zijn de 6 ontwerpen te vinden op deze website. Vanaf 23 april kan men reageren en stemmen. Wie meer wil weten is welkom op 23 april in Pakhuis de Zwijger en 24 april in de Kromhouthal. Daar geeft de gemeente Amsterdam informatie over de bruggen.

Besluitvorming Javabrug

Eind dit jaar komt er een voorlopig besluit over de precieze locatie van de brug. Voor die tijd komt er nog een informatieavond. In 2019 neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de komst van de brug. Naar verwachting is de Javabrug in 2025 gereed.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.