Kilometer kunst

Nieuws

Kilometer kunst

Door: Petra Starink | 24-04-2013

In de Slachthuisbuurt  in Haarlem is de bouw gestart van Hof van Sevenhuijsen. Woningcorporatie Ymere vindt het belangrijk dat kunst een onderdeel uitmaakt van de projecten en heeft ontwerper Ineke Hans hierbij betrokken. Zij heeft in samenwerking met met Kühne & Co Architecten het ontwerp gemaakt van 1 kilometer balkonhekken voor de appartementen.

De gestileerde bladeren van de hekken sluiten goed aan bij de robuuste architectuur. Een speciaal ontwikkeld kleurenschema voor zowel de hekken als de kozijnen van het gebouw laten de elementen fraai met elkaar versmelten tot een luxe entree van Haarlem.

Het Hof van Sevenhuijsen is een zeer gevarieerd bouwblok bestaande uit 24 grondgebonden woningen en 68 appartementen op een commerciële plint aan de Schipholweg in Haarlem.

Opvallend zijn de drie verschillende gevelposities en de verschillende hoogtes van de blokken. Het verticale reliëf wordt verbonden door de horizontale lijnen van de prefab balkons. Kenmerkend voor alle gevels zijn de grote raampartijen omzoomd met traditioneel gebakken handvormstenen.

Ineke Hans ontwerpt sieraden, designproducten, meubels en interieurs. Ineke Hans studeerde in 1991 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en in 1995 aan Royal College of Art in London. De uitgangspunten van Ineke Hans zijn functionaliteit en gebruik, ze is praktisch ingesteld en vindt dat een ontwerp functioneel moet zijn en dat de vormgeving het gevolg moet zijn van de functie.

Projectgegevens:

Kunstenaar: Ineke Hans
Architect: Kühne & Co Architectenbureau
Projectarchitecten: Paul Lageschaar en Joost Kühne
Opdrachtgever: Ymere
Start bouw: november 2012
Oplevering: eind 2013

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.