Kinderen ontwerpen KlokHUIS in Almere

Kinderen ontwerpen KlokHUIS in Almere

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-02-2009

Het tv-programma Het Klokhuis wil een huis, geheel ontworpen door kinderen, bouwen in het Cascadepark in Almere. De ontwerpwedstrijd past volgens wethouder Adri Duyvensteijn in het particuliere opdrachtgeverschap-project ‘IkbouwmijnhuisinAlmere’.

Duivesteijn: “De samenwerking met Het Klokhuis is geen toeval. Het project sluit naadloos aan op onze ambities op het gebied van particulier opdrachtgeverschap en duurzaamheid.”

Unieke woning
De ontwerpwedstrijd biedt kinderen de mogelijkheid om, alleen of samen, een eigen huis te bouwen. Om, van de eerste ideeën tot het definitieve ontwerp, na te denken over indeling, inrichting en omgeving.

‘IkbouwmijnKlokHUISinAlmere’ moet resulteren in een unieke woning; een woning die nergens anders – in Nederland of zelfs in de wereld – te vinden is.

Mens- en milieuvriendelijk
In de eerste fase van het project, de ontwerpfase, kunnen kinderen via www.hetklokhuis.nps.nl meedoen aan de ontwerpwedstrijd. Aan de hand van vijf thema’s, slapen, koken en eten, spelen en niksen, wassen en plassen en de buitenkant, kunnen zij hun wildste ideeën inzenden.

Een zwevend bed, glijbanen in plaats van trappen, alles kan en alles mag. Hierbij moeten de deelnemers wel rekening houden met het design, het comfort en de milieuvriendelijkheid van het ontwerp.

Ieder thema kent een winnaar. De winnende ontwerpen worden gekozen door een professionele jury en worden in mei bekend gemaakt. Architecten Marlies Rohmer en Jord den Hollander voegen tot slot de vijf beste ontwerpen samen tot een definitief ontwerp.

Bouw
In de tweede fase wordt het KlokHUIS daadwerkelijk gebouwd. De bouw kan gevolgd worden op de website en via een speciale serie van twaalf televisieafleveringen die zowel de technische, maatschappelijke als culturele aspecten van bouwen laat zien. Deze tweede fase gaat in het voorjaar van 2010 van start.

Meer informatie over de ontwerpwedstrijd is de vinden op de website van Het Klokhuis: www.hetklokhuis.nl.

Bron: Blik op Nieuws

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.