KLAFS en Studio F. A. Porsche ontwikkelen samen een sauna

Nieuws, Productnieuws

KLAFS en Studio F. A. Porsche ontwikkelen samen een sauna

Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-08-2023

Met het doel een nieuwe sauna te creëren, heeft KLAFS een partner gekozen, die weet wat designklassiekers in de kern zijn: Studio F. A. Porsche. Het resultaat van het gezamenlijke creatieve proces is een designstatement met een vernieuwend design-, licht- en geluidsconcept. De sauna – met de naam S11 – biedt wat de ontwerpers betreft een zintuiglijke reis tussen warmte, licht, kleur en geluid.

Met de Porsche 911 ontwierp de oprichter van Studio F. A. Porsche, Ferdinand Alexander Porsche, een van de bekendste sportwagens. Tot op de dag van vandaag vloeien zijn principes en kenmerkende signatuur door in het productontwerp van zijn studio. Waar heldere lijnen, purisme en elegantie voorop staan, maar de vorm in eerste instantie de functie dienen.

Ontwerpproces

Deze visie is geprojecteerd op de sauna S11. Het basisidee is een samenspel van design en functie met als doel een iconisch vormgegeven klassieker te creëren. Bij de ontwikkeling is daarom niet alleen gekozen voor hoogwaardige materialen en afwerking, maar ook voor een tijdloos design met stijlbepalende vormen.

Het resultaat is een saunacabine die met natuurlijke prikkels het lichaam positief stimuleren. De prikkels worden gegeven door licht, warmte, kleur en geluid. Verder zijn langs de drie zijden gekantelde, horizontale houten lamellen aangebracht. Hierachter bevindt zich een wand van traditioneel Japans Washi-papier dat in combinatie met de zwevende ligbanken en de speciale lichttechniek een organisch en warm gevoel van eindeloze breedte en diepte creëert. Tot slot is de cabine uitgevoerd met een frameloze pui en is beschikbaar als vrijstaande variant in de kleur champagne of als maatwerk inbouwvariant.

De gelimiteerde oplage van 999 stuks en het S11-zegel met oplagenummer op een houten lamel benadrukken de exclusiviteit.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.