Klanklandschap in BK City

Nieuws

Klanklandschap in BK City

Door: Petra Starink | 12-02-2013

BK City-the Lab of contemporary architecture van de TU Delft- krijgt een nieuwe laag. Deze laag is niet van beton maar van geluid. Het klanklandschap wordt vanaf 4 maart toegepast.

Sounddesign for Architecture maakt in BK City de openbare ruimte hoorbaar met een klanklandschap dat mensen op hun dagelijkse routes door het gebouw begeleidt, stimuleert, inspireert, en nieuwsgierig maakt.

Authentieke geluiden van de locatie worden opgenomen en verwerkt tot digitale klankcomposities (60 minuten lengte) die de eigenschappen van de ruimtes weerspiegelen met als doel de gebruiker een totale ervaring te bieden. Sound Design for Architecture produceert klanklandschappen, analoog aan landschappen en worden ‘soundscapes’ genoemd.

Het gaat om pure klank en oorspronkelijk geluid, afgestemd op de architectonische omgeving. Het doel is ruimte te laten horen en zo van de perceptie van eigentijdse architectuur een volledige belevenis te maken. De klank van een gebouw vind je terug in de verschillende gebruikte materialen zoals beton, steen, staal, glas of hout. De digitale neerslag van deze geluiden (soundprint) vormt  de  basis van het klankbeeld, het ‘oorspronkelijke’ geluid van de ruimte.

Recente opnames zijn te beluisteren op www.facebook.com/sounddesignforarchitecture

BK City is een pilootproject van Sounddesign For Architecture, in 2011 opgericht door Florian Richter, sounddesigner, musicus en componist.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.