Kleiburgflat wint Mies van der Rohe Prijs 2017

Nieuws

Kleiburgflat wint Mies van der Rohe Prijs 2017

Door: Petra Starink | 15-05-2017

NL Architects en XVW architectuur zijn bekroond met de Mies van der Rohe Prijs 2017 voor de renovatie van de Bijlmerflat Kleiburg. Voor het eerst gaat de prijs naar een renovatieproject van een bestaand gebouw.

NL Architects

De flat is een innoverend renovatieproject van een van de grootste flatgebouwen van Nederland. Opdrachtgever is Kondor Wessels Vastgoed. De Kleiburg, een honingraatflat met 500 woningen in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer werd door Consortium DeFlat gered van de sloopkogel door er eenklusflatvan te maken. De bewoners mochten zelf hun woningen afbouwen. In 2005 ontving NL Architects de prijs voor opkomende architect van de EU Mies Award voor de BasketBar in Utrecht.

Opkomende architect van 2017

De prijs voor opkomende architect van 2017 is toegekend aan de Brusselse architectenbureaus MSA en Vplus voor het woningbouwproject NAVEZ – 5 sociale woningen in de wijk die toegang verleent tot de noordkant van Brussel, een huisvestingsproject dat voldoet aan een tweeledige ambitie van de plaatselijke overheid: de stadsvernieuwing met een symbolisch gebouw bij de toegang tot de stad vertegenwoordigen en modelwoningen voor grote gezinnen aanbieden.

De 2 winnende projecten zijn gekozen uit een lijst van 355 bouwwerken uit 36 Europese landen. De prijs wordt op 26 mei uitgereikt in het paviljoen Mies van der Rohe in Barcelona.

Hier meer informatie over de Mies van der Rohe Prijs 2017

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.