Klimaatadaptatie en kustverdediging

Evenementen, Nieuws

Klimaatadaptatie en kustverdediging

Door: Petra Starink | 06-10-2015

Bert van der Valk van Deltares geeft op 15 oktober een lezing over klimaatadaptatie en kustverdediging. De aanleiding is de oplevering van de versterking van de Hondsbossche Zeewering. De lezing wordt verzorgd door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar.

Toekomstige klimaatverandering

Door zijn lage ligging is in Nederland klimaatadaptatie een noodzaak. Zeventig procent van de waarde van onze economie wordt onder het gemiddeld zeeniveau verdiend. De verdediging is niet alleen nodig tegen de sluipende processen van kusterosie, maar ook tegen de gevolgen van stormen. Door hevige regenval kunnen er flashfloods  ontstaan. Hoe gaat Nederland om me die toekomstige klimaatverandering?

Deltaprogramma

Het Deltaprogramma is daarop het nationale antwoord geweest.  Er zijn een aantal kustprojecten uitgevoerd in het kader van het programma Zwakke Schakels. Eén van die projecten wordt binnenkort opgeleverd: de Kustversterking Hondsbossche-Pettemer Zeewering. Tijdens deze lezing komt dit project en soortgelijke projecten in binnen- en buitenland aan bod, waarbij de vormgeving en de landschappelijke setting belangrijk zijn.

Bert van der Valk (1952) studeerde kwartairgeologie en laaglandgenese aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Sinds 1999 werkt hij bij Deltares als senior adviseur-geoloog. Hij adviseert de directie van de duinwaterbedrijven Dunea en PWN als lid van de Duin Advies Raad met de portefeuille geologie en archeologie.

Lezing: Klimaatadaptatie en kustverdediging
Donderdag 15 oktober, 20.00 uur
TAQATheater De Vest, Canadaplein 2,
1811 KE Alkmaar
Toegang is gratis
Meer informatie is te vinden op www.aia-alkmaar.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.