Koepelgevangenis Arnhem officieel te koop

Nieuws

Koepelgevangenis Arnhem officieel te koop

Door: Petra Starink | 10-10-2017

Het Rijksvastgoedbedrijf is met de verkoop van de voormalige koepelgevangenis in Arnhem en het terrein eromheen met bijgebouwen gestart. Het complex ‘De Berg’ staat als één geheel te koop.

Rijksmonument

Het complex leent zich voor een combinatie van wonen met werken of andere functies. Nieuwe functies mogen niet te veel verkeers- of parkeeroverlast opleveren. De muur rond het terrein mag niet gesloopt worden, maar kleinere doorbraken mogen wel. De gebouwen zijn voor een deel rijksmonument. De iconische koepel heeft een zeer bijzondere en herkenbare positie in de stad Arnhem.

Naast de oorspronkelijke koepelgevangenis met bijgebouwen staan er op het terrein een modern kantoorgebouw en een werkplaats. Buiten de muur staat een voormalige directeurswoning die verbouwd is tot kantoor. Het hele terrein heeft een oppervlakte van circa 20.000 m².

Herontwikkeling

Partijen die belangstelling hebben kunnen zich tot 7 december melden. Zij moeten aantonen ervaring te hebben met herontwikkeling, bouw of financiering van een dergelijk project. Daarna kunnen zij tot 15 maart 2018 een bod op het complex doen. In mei 2018 is de koper bekend. Op www.biedboek.nl staat een overzicht van de gebouwen op het koepelterrein. Ook zijn er impressies van toekomstige mogelijkheden voor het complex te zien.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.