Koningin heropent Paleis op de Dam

Koningin heropent Paleis op de Dam

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-05-2009

Koningin Beatrix opent op 13 juni het gerenoveerde Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Het publiek kan een dag later weer een kijkje nemen in het paleis.

Renovatie
Het paleis onderging de afgelopen 3,5 jaar onder leiding van de Rijksgebouwendienst een renovatie. Ook is het interieur gemoderniseerd en deels gerestaureerd, had er asbestsanering plaats en werden verouderde installaties vervangen.

Gebouwd in zeventiende eeuw
Het paleis werd in de zeventiende eeuw gebouwd als stadhuis van Amsterdam. Tegenwoordig gebruikt koningin Beatrix het gebouw als ontvangstpaleis. In de zomer staan de deuren open voor bezoekers. In het paleis is straks een presentatie te zien van de werkzaamheden. Ook is de collectie empiremeubelen uitgebreid met meubilair van koning Willem I en II en interieurstukken die behoren tot de oorspronkelijke 19e eeuwse paleisinrichting. Het Koninklijk Paleis heeft een van de meest complete collecties empiremeubelen ter wereld. Het Paleis op de Dam heeft een belangrijke rol, als koningin Beatrix besluit de troon over te dragen aan haar zoon Willem-Alexander.

Bron: ANP

Eerder gepubliceerd op Architectuur: Rijksgebouwendienst renoveert Koninklijk Paleis

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.