Koningin Máxima opent het ARTIS-Groote Museum in Amsterdam

Actualiteiten, Nieuws

Koningin Máxima opent het ARTIS-Groote Museum in Amsterdam

Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-05-2022

Hare Majesteit Koningin Máxima opende op dinsdag 10 mei het ARTIS-Groote Museum in Amsterdam. Na vijfenzeventig jaar gesloten te zijn geweest voor publiek, gaat het Groote Museum aan het Artisplein weer open met een nieuwe invulling.

Het Groote Museum werd ontworpen door J. van Maurik en was een ontmoetingsplek voor de leden van het Koninklijk Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra. Daarnaast was het museum het eerste 19de eeuwse museumgebouw met een tentoonstellingsfunctie in Nederland. Hierdoor had het een grote sociale en culturele rol in het Amsterdam van de 19de en de eerste helft van de 20ste eeuw. In 1947 moest het Groote Museum wegens financiële nood de deuren sluiten voor het publiek.

Opening

75 jaar later is het Groote Museum weer open na duurzame restauratie en vernieuwing. Het nieuwe museum gaat over de verbinding van de mens met al het leven op aarde. Over de samenhang tussen mens, dier, plant, microbe en de aarde zelf. In de nieuwe uitvoering heeft het interactieve museum als doel de bezoeker met andere ogen naar zijn omgeving en de wereld te laten kijken.

Koningin Máxima woonde het feestelijke openingsprogramma bij. Na de openingshandeling kreeg zij een rondleiding door het museum. Het Groote Museum is, na het ARTIS-Micropia, het tweede museum van ARTIS aan het vrij toegankelijke Artisplein.

Beeld: ©ANP / Remko de Waal

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.