Koningin opent de Hermitage Amsterdam

Nieuws

Koningin opent de Hermitage Amsterdam

Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-06-2009

Koningin Beatrix opent vandaag samen met de Russische president Medvedev de Hermitage Amsterdam. De dependance van het wereldberoemde Russische museum in Sint Petersburg is gehuisvest in het geheel gerenoveerde monumentale 17e eeuwse gebouw Amstelhof.

Hermitage Amsterdam heeft een oppervlak van circa 9000 m², bestaande uit onder andere twee grote zalen, kabinetten, een oude kerkzaal (zie foto), regentenkamers en een binnentuin. Het gebouw herbergt ook een studiecentrum, een restaurant, winkels en de Hermitage voor Kinderen.

De ontwerp voor de renovatie van het pand is van Hans van Heeswijk Architecten. Het interieur is gedaan door Merkx+Girod architecten.

Opening
De Hermitage Amsterdam opent met de tentoonstelling ‘Aan het Russische hof. Paleis en protocol in de 19e eeuw’.Verder worden er tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd uit de collecties van de Hermitage en andere Russische musea.

De openingstentoonstelling met ruim 1.800 objecten gaat over het hofleven van de tsaren en bevat onder andere de Romanov-troon, juwelen van Fabergé, galajurken, omvangrijke serviezen en de vleugel van de laatste tsarina.

Architectuur.nl plaatste al eerder:
Oplevering bouw Hermitage Amsterdam nadert

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.