Koop unieke Tichelaar tegel en steun Museum Arnhem

Nieuws

Koop unieke Tichelaar tegel en steun Museum Arnhem

Door: Petra Starink | 09-06-2021

In het voorjaar van 2022 heropent Museum Arnhem na een grootschalige vernieuwing. De nieuwe tuin bij het museum is voor iedereen toegankelijk, ook zonder kaartje. Voor het laatste deel van de financiering van de vernieuwde tuin heeft het museum een crowdfundingsactie opgezet. Mensen kunnen de actie steunen door een unieke Tichelaar tegel te kopen, dezelfde als die op de nieuwe vleugel komen. Het museum hoopt hiermee €35.000,- op te halen. Tot en met 6 juli kan iedereen een steentje bijdragen.

Unieke Tichelaar tegel

Bij ieder gedoneerd bedrag hoort een tegenprestatie. Voor een donatie vanaf € 40,- kun je een unieke Tichelaar tegel kopen, waarvan er op dit moment 82.000 aangebracht worden op de nieuwe vleugel. Je kunt er 1 of zelfs een heel plateau van 16 stuks kopen.

Benthem Crouwel Architects

De tegels zijn gemaakt naar idee van Benthem Crouwel Architects, die het ontwerp voor de nieuwe vleugel hebben gemaakt. Ze zijn stuk voor stuk uniek en vervaardigd door Koninklijke Tichelaar te Makkum in Friesland. De tegels hebben veertien verschillende tinten en markeren de plek van de stuwwal, waar de vleugel van het museum overheen hangt. Aan de kant van de Rijn zijn de tegels blauwwit en dat loopt over naar steeds donkerdere, aardse tinten aan de kant van de Utrechtseweg.

Iconische beelden in tuin

Met de bijdrage van de donateurs kan het museum de iconische beelden laten terugkeren naar de tuin. Onder andere publiekslieveling de Borstentros van Maria Roosen, de kleurrijke pingpongtafel Pong van Louie Cordero en het bronzen beeld Warrior with Shield van Henry Moore komen terug. Het is veel werk om alle beelden terug te brengen in de tuin. De Borstentros bestaat bijvoorbeeld uit 126 grote, glazen onderdelen die per stuk worden uitgepakt om vervolgens weer in elkaar gezet te worden.

Doneren kan tot en met 6 juli 2021.

Kinderdirecteur Doutsen Wierda en directeur Saskia Bak van Museum Arnhem met de Tichelaar tegels die gekocht kunnen worden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.